Een fijnmazig netwerk aan fiets- en wandelpaden ontsluit over de volle lengte en breedte het beekdallandschap Koningsdiep in al haar schoonheid. De wandelgids ‘Koningspad XL’ van landschapsjournalist Fokko Bosker beschrijft een door hem uitgezette reeks van wandelroutes die de landschappelijke en cultuurhistorische hoogtepunten van dit schitterende gebied met elkaar verbinden. Een land laat zich het beste in een langzaam tempo, te voet genieten.
 
Wat opvalt is de rust die de streek kenmerkt. Het beekdal Koningsdiep behoort in Nederland misschien wel tot de best bewaarde geheimen. Het is puur. Een ongepolijste parel.
 
Het Koningsdiep, ook bekend als It Alddjip of de Boarne, is een beek die ontspringt ten oosten van Bakkeveen bij Allardsoog en ooit bij Raerd uitmondde in de Middelzee. De stichting Beekdallandschap Koningsdiep|Nije Boarn wil bijdragen aan de instandhouding, de ontwikkeling en het vergroten van de bekendheid van de streek. Recreatieondernemers, natuurbeschermers, cultuurliefhebbers, agrariërs en inwoners trekken samen op. Deze prachtige reisgids is het resultaat van deze gedeelde liefde.

wandelgids bestellen?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.