als bomen konden spreken

als bomen konden spreken is een prachtig boekje over de historie en de nieuwe beeldenroute van Landgoed Olterterp in Friesland.

De keuze om in oude bomen een beeldenroute te maken voert teruug naar het verleden van Landgoed Olterterp. Ambrosius Ayso van Boelens (1766-1834), stichter en bedenker van dit landgoed, liet destijds een wandeling realiseren die was gelardeerd met bijzondere elementen: een grot, een hermitage, het huisje Arm en Rijk, de 12 Apostelen….

Na WOII zijn al deze elementen in verval geraakt en verloren gegaan. Met de beeldenroute is er in 2015 een nieuwe, bijzondere wandeling voor in de plaats gekomen.

Deze keer is Landgoed Olterterp bevolkt met een bont gezelschap van personages uit Friese myhen en sagen. Sommige hebben echt bestaan, andere zijn aan de fantasie ontsproten. Bevrijd van het papier, bezetten ze nu voor het eerst een echte plek. Redbad en Bonifatius ontmoetten elkaar voor het laatst in 754 bij Dokkum. Nu komen ze elkaar weer tegen – en komt de wandelaar ze tegen – in het “Grote Boschpark” van Landgoed Olterterp.

Uitgeverij Skiere Skuorre, 2017 – 128 pagina’s – ISBN 978-90-826097-0-7

Als Bomen Konden Spreken is via onderstaande link voor 12,50 euro, inclusief verzendkosten te bestellen bij onze stichting.